Skab grønne oaser af tid til dine passioner

TID er enhver multipassionerets fjende nummer ét!

Kort tid efter jeg havde fundet ud af, at jeg er multipassioneret, blev jeg fuldstændig overvældet. Fordi nu gav jeg den gazzz med alle mine ideer og projekter. På én gang! Det måtte jeg jo godt – jeg er jo multipassioneret! Der gik ikke mange dage, før jeg blev komplet overvældet, for der var naturligvis ikke TID til det hele. (Duh!)

Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvordan dit liv er strikket sammen, men jeg har fuldtidsjob, to skolebørn, en mand, en hund, et stort gammelt hus med have – og så går jeg til kor om tirsdagen! Vores søn går til flere ting, som han skal køres til, og vores datter er rulleskøjteløber på et plan, der kræver rigtig mange køreture og rejser. Det er the basics. Så kommer alt det andet oveni.

Hvordan skulle jeg nogensinde nå at hygge mig med alle mine projekter?!

Så jeg besluttede mig for, at NU ville jeg KUN koncentrere mig om alle de andres ting og sager, mit job og det allermest nødvendige. Som for eksempel kor : )

Men der gik ikke mange dage, før jeg mærkede, at det var helt, helt forkert. Det er stik imod min natur. Jeg bliver nødt til at have gang i noget ved siden af for at kunne trække vejret frit!

Men jeg blev også nødt til at finde ud af, HVORDAN jeg skulle gøre. For det her – det var uholdbart.

Så jeg satte mig ned …
– og det første, jeg gjorde, var at gennemgå en typisk uge og så se, hvor jeg kunne lægge tid ind til mig selv. De tidslommer kalder jeg for
grønne områder. For det er MIN tid, og kun min, og der kan jeg lave det, jeg nu har gang i. Som nu for eksempel at skrive denne blog!

Vores uger er sjældent ens, så derfor lægger jeg de grønne områder ind på ny i kalenderen hver uge. Typisk er det, når min datter er til rulletræning, når vi (en sjælden gang) har en friweekend, når jeg befinder mig på vej i tog til en veninde, eller – som lige nu – er i Berlin, fordi min datter er til rulleskøjtetræning i nogle dage.

I begyndelsen lagde jeg i min iver også grønne områder ind på almindelige hverdagsaftener, men jeg måtte hurtigt sande, at det simpelthen er urealistisk rent energimæssigt. Men måske er det anderledes for dig?

Det gode er, at vi bliver klogere hele tiden! Jeg ønsker for dig, at du finder præcis den måde, og de tidslommer, der passer til dit liv lige nu. Og når livet ændrer sig, laver vi det bare om!

Efterhånden kan jeg godt vente på et grønt område. Selv hvis jeg ved, at der er hamrende travlt på alle fronter, og der er halvanden uge til næste tidslomme – så kan jeg godt vente. Fordi jeg FÅR jo tid til at nulre med mine passioner! (Nu er jeg et meget utålmodigt menneske, så jeg har brug for at understrege denne pointe – sådan nogen som os kan GODT lære at vente på mig-tid!)

Og hvad laver jeg så i mine grønne områder?
Dét, jeg har lyst til dén dag! Det er ikke altid, jeg ved det, før jeg er midt i dem.

Nogle gange skriver jeg. Nogle gange samler jeg ting sammen til at deltage i et marked. Nogle gange tager jeg i biffen og ser en smal film (altså, ikke en smalfilm …), nogle gange går jeg i studiet og indsynger et eller andet (min mand har et lydstudie, hvor heldig er jeg lige?!) – og nogle gange idéudvikler jeg. Det gør jeg ret tit, faktisk.
En dag tog min mand og ungerne i biffen, der opstod et grønt område, og jeg gad ikke ordne vasketøj …

Nå, hvad skulle jeg så, bum bum. Så fik jeg dén idé at åbne en café. En temacafé. Jeg udviklede et helt koncept omkring den her café med menukort, skiltning, indretning, personaletøj, the works, jeg lavede en marketingplan, og jeg læste sågar op på lovgivningen på området. Efter nogle timer var jeg færdig. Der lå en komplet forretningsplan på en café foran mig. Og så .. var jeg færdig med dén idé.

Ser du, det var idéudviklingen, der var det sjove! Jeg er ikke interesseret i at arbejde 100 timer om ugen for at banke en café op fra bunden og derefter vedligeholde og drifte (gys!). – Hvornår skulle jeg så se min familie og arbejde på alle de andre sjove projekter?! Jeg synes bare, det var sjovt at udtænke konceptet.

Uanset hvad, jeg laver i mine grønne områder, er fællesnævneren, at jeg kommer i flow. Noget, der er usædvanligt efterhånden, fordi vi altid bliver afbrudt – eller afbryder os selv (det gælder i hvert fald mig?).

Jeg foretrækker til enhver tid grønne områder fremfor to-do lister, også selvom jeg har en lang liste af ting, jeg gerne vil hygge mig med, “når jeg får tid”.
FORDI! Som multipassionerede har vi en tendens til at skrive to-do lister, og på onsdag gør jeg det og det, men når det bliver onsdag, så gør jeg præcis det, jeg har lyst til: Hvis jeg har lyst til det, der står på min to-do, så gør jeg det med 200 km passion i timen. Og hvis ikke, så gør jeg bare noget andet, som jeg har lyst til. Vi er generelt mindre gode til at gøre noget af pligt. Vi foretrækker til enhver tid at gøre ting drevet af nysgerrighed, meget mere end at følge planer, kalendere eller to-do lister.

Jeg ønsker for dig, at du også skaber grønne områder i dit liv på præcis den måde, der passer til dig, så du TAGER mig-tid og dyrker dine passioner – i flow!

Kærlig hilsen
Lone

Gå til flere blogs her

 

Leave a Comment