Ti lige stille og tæl til 10! (Brug Passionsbogen)

Balladen ved at være multipassioneret er bl.a., at vi netop bliver så passionerede, at vi ofte blabrer op om vores nyeste fede idé.
Med overvældende begejstring har jeg mange gange proklameret, at NU er det det her, jeg vil!
Næste gang jeg møder dem, jeg overbeviste, spørger de typisk (som man jo gør) “hvordan går det så med xx?”, og jeg skal så lige finde en forklaring på, hvorfor jeg ikke skulle xx alligevel (naturligvis uden at fortælle om de 10 andre fede ideer, jeg troede, jeg skulle i mellemtiden). 
Fordi med aller største sandsynlighed kan de ikke sætte sig ind i, hvordan det er, når ens hjerne spytter ideer ud, og munden heller ikke er kendt for at stå stille …

Om det er ting, jeg synes, vi skulle lave på huset (“Ja, og så vil vi lave en tagterrasse..”), om det er ting, jeg gik til i 5 minutter (yoga, dans, kvindenetværk etc.), eller virksomheder jeg ville åbne. Og den sidste her dvæler vi lige ved.

Jeg har talt op. På 8 måneder har jeg åbnet (hold fast) 19 virksomheder … inde i mit hovede. N-i-t-t-e-n! Og hvordan ved jeg så det? Fordi jeg har skrevet dem ned.

Og det er hele humlen ved denne blog: Skriv ned i stedet for at ævle løs! Træn dig selv i at tie stille, for hvis du er ligesom mig, så har du oplevet nok gange, at folk holder op med at tage dine ideer seriøst. “Nå, jeg troede, du ville være selvstændig igen” … “Nej, det øh er jeg gået fra igen, fordi øh …”.
Det er bare no fun, når det sker igen og igen.

Lad mig introducere … Passionsbogen!
Barbara Sher har skrevet en helt fantastisk bog for os multipassionerede. Hun kalder os for Scanners, og bogen hedder Refuse to Choose. I den giver hun os et værktøj, som hun kalder “The Scanner Daybook”. Jeg kalder min for Passionsbogen. Du kan kalde din lige, hvad du vil!

Ideen med Passionsbogen er, at her er plads til alle dine crazy ideer og passioner. Her kan du dyrke dem, nyde dem og gemme dem, UDEN at du skal stå til ansvar for nogen som helst. Ikke engang dig selv! Når du får en idé, har du et frirum at lege med ideen i.

Køb en notesbog – gerne uden linjer (som jeg i hvert fald føler er begrænsende for kreativitet). Sher skriver, at den skal være fin, en af dem man næsten er bange for at skrive i, fordi den er så betydningsfuld (det gør jeg nu ikke, jeg køber dem i Tiger!).

Brug begge sider, når du skriver, det vil sige start på venstre side. Så er der god plads, hvilket er pointen: Ingen begrænsninger, bare plads til leg, drømme og frihed!

Skriv dato og tidspunkt i øverste venstre hjørne og skriv slut-tidspunktet i nederste højre hjørne – skriv eventuelt også, hvorfor du stoppede med at skrive – der kan ligge vigtige erkendelser i dette! Nogle gange står der “mad!” hos mig – det var spisetid – andre gange står der “done”; Jeg var simpelthen færdig med emnet. Slut. Ideen er blevet leget med, kælet for og trukket så langt, som jeg havde behov for. Nu skal jeg videre til noget andet.
Der kan stå alt muligt!

Alle ideer ét sted
Før jeg læste Shers bog, havde jeg en notesbog til hver passion – i et forsøg på at strukturere alle ideerne.
Det gav en del udfordringer, fordi nogle gange var ideen enten bare et par linjer lang, eller også varede min interesse kun kortvarigt.
Men det mest bøvlede var faktisk, når jeg skulle et eller andet sted hen, hvor jeg ville få tid til at skrive lidt (et grønt område) … så skulle jeg have alle de aktive notesbøger med, fordi jeg ikke anede hvilken en af dem, jeg ville få lyst til at dykke ned i. Eller om der opstod en helt ny idé!
Det er vi ude over, hvis vi accepterer, at ideerne står hulter til bulter i Passionsbogen. Du kan finde dine projekter igen, hvis du giver dem farvekoder og sætter de der små index-klistermærker på siderne.

Jeg har netop bladret mine Passionsbøger igennem (ja, jeg har efterhånden fyldt mange …). Nogle af ideerne bliver til virkelighed, andre gør ikke, og det er helt okay. I mellemtiden kan jeg glæde mig over alle dem, jeg har skånet for at skulle tage mine mere eller mindre gennemtænkte projekter seriøst!

Hvad mon der kommer til at stå i din Passionsbog?!

Kærlig hilsen
Lone

Gå til flere blogs her

 

Leave a Comment