Hvad drømmer du om?

Store & små drømme

“Hvad drømmer du om?” Jeg har på fornemmelsen, at de fleste, der får det spørgsmål, tænker på noget stort og nærmest uopnåeligt. Eller i hvert fald uoverskueligt.

Man siger: “Du skal sigte efter månen. Selv om du rammer ved siden af, lander du alligevel blandt stjernerne!”

Det er så nu, jeg fortæller dig, at der i runde tal er 384.400 km til månen. Det er eddermame langt og tager eddermame lang tid!

Som multipassionerede har vi den udfordring, at vores drømme skifter – det er bl.a. det, der gør os multipassionerede. Så når nogen spørger “hvad drømmer du om”, fristes jeg til at spørge tilbage: “Altså, mener du i den her weekend?!”

Størrelsen på drømmene er individuelle: Hvad der er en lille drøm for én person, kan være kæmpe for naboen.

I dette indlæg skriver jeg kun om drømme, vi selv kan påvirke. Hvis du drømmer om fred i verden, så fint nok, det gør jeg også, men det har vi desværre meget lille indflydelse på!

Hvis du drømmer om, at din chef giver dig mere ros og anerkendelse i hverdagen, så har du reelt også lagt din drøm over i andres hænder. Du kan naturligvis gøre din chef opmærksom på, at du ønsker mere anerkendelse, men derefter har du ingen indflydelse på, om vedkommende giver dig det (oprigtigt) eller ej.

Så vi holder os til drømme, vi kan opnå på egen hånd!

Om at drømme småt

Man kan sagtens drømme småt. Og den slags drømme er sjovt nok meget nemmere at nå, end når vi drømmer stort..

Jeg har mange små drømme. De opstår løbende – og nogle af dem forsvinder igen, fordi der ikke længere er energi i dem.

Når jeg opnår en af mine små drømme, opstår der med det samme nye. Der er den her drivkraft, der er nonstop. Hvad er det næste sjove projekt?!

Nu er jeg efterhånden en dame på 45 år, så jeg har en vis erfaring med … mig selv. Og jeg ved, at jeg er for utålmodig til at jagte LANGSIGTEDE mål hver dag. No can do. Der skal ske noget! Derfor elsker jeg mine små drømme. Og har mange dem.

Om at drømme stort

Store drømme kan af samme årsag være svære for os multipassionerede.

Ræk hånden i vejret, hvis du nogenlunde kender følgende scenarie:

Jeg har den her store drøm, som jeg arbejder på løbende, og som jeg har haft i 4-5 år (hvilket seriøst er rekord!). Den har ændret sig meget undervejs, men kernen er den samme.

Nogle dage går næsten udelukkende med at fokusere og arbejde på denne drøm. Jeg kommer i flow og er 120 % ”på”.

Næste dag har jeg meget mere lyst til at male gæsteværelset – en af mine små drømme.

Så hvad sker der? Ja, nu står gæsteværelset knivskarpt, nymalet og nydekoreret!

Aner ikke, om den store drøm nogensinde bliver til noget, men så længe det er sjovt at arbejde på den, gør det egentlig ikke så meget, fordi processen giver mig energi.

(Har du hånden oppe?!)

At glemme sine store drømme

Jeg kan godt glemme mine store drømme, fordi der er så lang vej til at nå dem. Og med den sneglefart, bliver de overhalet af en masse af mine små drømme – og hverdagens travlhed.

Hele to gange er det fx sket, at jeg glemte, jeg var i gang med at skrive en bog ..!

Første gang skiftede jeg profession, og det var en fagbog. Den var heller ikke færdig … (ingen kommentarer!) Så jeg glemte den.

Nogle år senere gik jeg i gang med en anden bog, men der ramte corona, en fyring og sygdom i familien lige på samme tid, og jeg glemte den fuldstændig.
Den bog ligger stadig halvfærdig her 2 år senere. Men nu er energien på andre drømme.

Måske tager jeg den op igen en dag, hvis der er energi i projektet (det er virkelig tidskrævende at skrive en hel bog!).

Mon du har glemt nogle af dine store drømme? Mon du har lyst til at tage dem op igen? : )

Store ændringer WANTED

En undersøgelse viser, at 27 % af danskerne … “drømmer om en radikal ændring af deres tilværelse” … (27 % !!? “Radikal ændring”??!)

Liselotte Lyngsø fra Future Navigator siger til Berlingske, at befolkningen i store træk kan deles op i de aktive og de passive:

De aktive træffer bevidste beslutninger om, hvordan de vil leve, mens de passive lader livet ske og følger med strømmen. Læs artiklen her.

Og så er vi tilbage ved at drømme om noget, du selv kan ændre eller ej.
Plus den nye dimension: Er du aktiv eller passiv? Altså, gør du så noget ved de drømme, du faktisk selv kan påvirke?

Ja, det kommer vel an på så meget. For eksempel hvor meget du ønsker drømmen. Hvor bange du er for den. Hvor meget tid og energi den “koster”. Hvad dine valg betyder for din omverden, etc.

Er små drømme bare en dårlig undskyld for ikke at arbejde på de besværlige, store drømme?

Tja, nu er jeg ikke psykolog, så det skal jeg ikke kunne sige. Jeg ved dog, at de små drømme giver mig akkurat lige så meget energi, som når jeg arbejder på de store. Nogle gange endda mere, fordi jeg hurtigere ser et resultat! … og kan begynde på den næste (lille) drøm. Og vi multipassionerede elsker ved gud nye projekter og drømme!

Store drømme bliver også nogle gange for kedelige, fordi de af gode grunde er “i systemet” i længere tid. Så er de tænkt og gumlet igennem så mange gange, at det føles, som om de allerede er realiseret …
Jeg har sluppet flere store drømme på den konto. Og det føles faktisk godt. Som en ballon, man slipper, og den flyver til vejrs. Bye bye. NÆSTE!

Og store drømme er jo ofte langsigtede, da de kræver noget af en. De kan være besværlige. Og angstprovokerende. Ellers var de vel ikke “store”?!

Nogle drømme bliver ved dét – kun at være drømme. Men hvis du ikke ærgrer dig over noget, du aldrig gjorde, så er det jo ligegyldigt. Så var drømmen færdig. Nogle gange er det dejligt og sjovt bare at drømme.

Drøm sødt – om stort & småt ❤️

Kærlig hilsen
Lone

Gå til flere blogs her

 

Leave a Comment